Pilot gamen met politie De Fryske Marren ‘smaakt naar meer’

REGIO De politie De Fryske Marren heeft dinsdagavond de vuurdoop beleefd van een nieuwe landelijke pilot: gamen met de politie. Via de digitale wereld zegt de politie op die manier beter in verbinding te willen staan met de jeugd.

„De pilot is goed bevallen”, vertelt digitaal wijkagent Reinoud Weiland. Zo’n 25 tot 30 gamers deden mee aan het online spel Call of Duty Warzone. ,,We kregen veel positieve reacties op het initiatief”, zegt de wijkagent die zelf ook meespeelde.

Ook kwamen wat minder positieve reacties binnen, vertelt hij. ,,Maar die mensen begrijpen onze bedoelingen, denk ik niet goed”, zegt Weiland. „Als wij met de jeugd meevoetballen in de pannakooi vinden ze het waarschijnlijk wel goed. Maar het principe is eigenlijk hetzelfde.”

Laagdrempelig

Weiland vindt het een laagdrempelige manier om in contact te komen met de jeugd. ,,Je komt er achter wat er leeft onder de bevolking. Hoe de jeugd omgaat met corona of wat hun beeld is van de politie.”

In de toekomst kunnen we de politie van De Fryske Marren misschien weer online vinden. ,,We kregen al vragen of we ook het voetbalspel FIFA of andere games willen spelen”, zegt hij. ,,Dus het is zeker voor herhaling vatbaar.”