Brugdek Riensluisbrug deze week weer op zijn plek

LEMMER Het brugdek van de Riensluisbrug wordt op donderdag 22 april teruggeplaatst. Vanwege het transport en het terugplaatsen geldt op woensdag 21 en donderdag 22 april een stremming in de directe omgeving van de brug.

De aandrijving van de brug wordt geplaatst vanaf de Zeedijkzijde. Omwonenden hebben daarover een brief ontvangen. Daarin staat dat er ,,niet zoveel overlast van ondervinden.”

Het brugdek wordt teruggeplaatst vanaf de zijde Vissersburen. Het vervoer ervan vindt plaats via de Gerben Bootsmastraat. Het plaatsen van de benodigde telescoopkraan gebeurt op woensdag 21 april na 18.00 uur. De kraan komt te staan op de kruising Vissersburen, Polderdijk, zeedijk, Willemskade.

Op donderdag 22 april wordt het brugdek vervolgens teruggeplaatst. Die werkzaamheden duren de hele dag.

Renovatie

De renovatiewerkzaamheden aan de Riensluibrug begonnen begin februari. Tot vrijdag 11 juni is de brug gestremd voor al het weg- en vaarverkeer.

Voor gemotoriseerd verkeer - waaronder vrachtverkeer - is een tijdelijke omleiding ingesteld. Deze wordt met borden aangegeven. Voetgangers en fietsers kunnen van de noodbrug gebruikmaken.

Het stalen brugdeel wordt gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. De brug krijgt een volledig nieuwe elektrische installatie en een nieuwe aandrijving, zodat de brug straks weer jaren mee kan.