Meimeringen | Wat een drukte!

Na de laatste persconferentie mocht er opeens weer iets. Het is nog niet veel en bepaalde beroepsgroepen kunnen nog steeds niets of bijna niets, maar wij als doodgewone burgers mochten weer eens een afspraak maken.

Op nummer 1 staat toch wel: naar de kapper. Wat een opluchting, wat een genot zal het zijn dat die schaar weer door dat haar gaat dat echt veel te lang is en overal in de weg zit. Ik heb een matje. Ik heb een pony die tot mijn neus reikt. Ik heb geen vorm meer in dat melkboerenhondenhaar van me. Als je er een waterpas bij houdt, kun je ongetwijfeld aflezen dat het bijna 100 procent stijl is en dat is niet bepaald een succesfactor.

Enfin, het duurde even voordat je aan de beurt bent, maar de kappers en kapsters knippen zich vanaf woensdag ook het bloed van de handen volgens mij. Lange dagen, veel uren, maar alles om al die gederfde inkomsten toch maar weer een beetje in te halen. Nou ja inhalen, we gaan nu naar de kapper, maar dan volgende week vast niet weer dus van inhalen is ook geen sprake.

En dan de schoonheidssalon. Eindelijk weer eens verwend worden en die zo lang genegeerde huid weer onder handen laten nemen. Geen wenkbrauwen meer als van een kerel. De huid gepamperd en weer voorzien van voedingsstoffen. Ongerechtigheden weghalen. En dan ook nog een massage op het einde om de doorbloeding te bevorderen. Man, man ik kan niet wachten.

En dan mag ik ook nog naar een gewone masseur die er voor zorgt dat die altijd vastzittende schouders, nek en rug weer losgemaakt worden. Ook dat was maanden terug voor de laatste keer en reken maar dat zo’n behandeling dan maakt dat je je weer wat beter voelt.

Maar toen ik die 3 afspraken in mijn agenda zag staan dacht ik: ‘Man, man wat een drukte’. De ene middag moet ik daar zijn, de volgende avond daar. Dan moet ik wel rekening houden met het eten en hoe combineer ik dat met werk en lopen?

Ik vond het opeens heel veel, terwijl we een jaar geleden altijd van zulke weken hadden. Dan hopte je gezellig van afspraak naar afspraak en sprak je ook nog met mensen af, ging je eens uit eten of nam je ergens een drankje. Zo zie je maar hoe snel dat allemaal zomaar uit je systeem verdwijnt. Hopelijk zit het er ook zo weer in…

Meisje (www.meisjelemmer.blogspot.com)