Zorggroep Hof en Hiem van start met digitale voorleespilot Stichting Present

REGIO Zorggroep Hof en Hiem is in haar diverse woonzorgcentra in De Fryske Marren met een pilot gestart omtrent voorlezen aan bewoners via een tablet. Stichting Present zorgt voor de benodigde voorlezers en de middelen.

De bewoners die zich hebben opgegeven ontvangen voor deze activiteit een tablet en loggen vervolgens in op een afgesproken voorleestijdstip. Medewerkers van bedrijven die voorlezen zijn in de gelegenheid gesteld om onder werktijd voor te lezen aan ouderen die dat fijn vinden.

De eerste reacties van de bewoners zijn volgens Hof en Hiem dermate lovend, dat de zorggroep het voorlezen zegt voort te willen zetten, als daar mogelijkheden voor zijn. ,,We geloven echt dat het een meerwaarde kan bieden aan het welzijn van onze bewoners.”

Sint Theresia

Naast de woonzorgcentra van Hof en Hiem houdt de Stichting Present ook voorleesmomenten bij het Jouster woonzorgcentrum Sint Theresia van zorggroep Sint Maarten.

Present is een landelijke organisatie die een beweging op gang brengen waarin mensen naar elkaar omkijken.

De Stichting Present De Fryske Marren kan bestaan door giften, donaties en subsidie van onder andere: inwoners, kerken, bedrijven, gemeente en andere organisaties.