Fabrikant Dutchglobe uit Dronten plant 475 bomen in het Kuinderbos

Bant / Dronten - Fabrikant Dutchglobe uit Dronten heeft donderdag 475 jonge bomen aangeplant in het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Voor elke verkochte (duurzaam geproduceerde houten tafel) in het afgelopen jaar één boom.

Nieuwe aanplant is noodzakelijk

De twee zonen, Thijmen en Floris, van oprichter Arend-Jan Hovestadt plantten samen met boswachter Harco Bergman symbolisch de eerste boom. Doordat 90 procent van alle essenbomen moesten worden gerooid door sterfte, is nieuwe aanplant noodzakelijk in het bos. Dit om de biodiversiteit voor mens en dier te bevorderen.Zo ontstaat een stabiel en gevarieerd bos die minder vatbaar is voor ziektes zoals de essentaksterfte.

Eiken uit het Kuinderbos voor productie nieuwe tafels

Dutchglobe streeft naar een zo laag mogelijke ecologische voetprint bij het produceren van houten tafels, stoelen en verlichting voor de zakelijke markt. Naast het behalen van strenge milieucertificaten streeft de fabrikant ook naar een verantwoorde herkomst en productie van haar grondstoffen. Arend-Jan Hovestadt: ‘Wij gebruiken alleen nog maar 100% FSC-gecertificeerd hout gebruikt. Staatsbosbeheer produceert ook 100% FSC-gecertificeerd hout uit eigen land. Het zou fantastisch zijn als we dit hout van eigen bodem kunnen gebruiken bij de productie van onze nieuwe tafels. Samen met Staatsbosbeheer en het Buitenfonds onderzoeken we de mogelijkheden hiervoor'.