Alternatieve Zuid Friesland On Stage in de vorm van een digimatch

REGIO Het leerlingenevent Zuid Friesland On Stage gaat in aangepaste vorm door in de vorm van een digimatch.

Bij het digitale evenement kunnen alle tweede en derdejaars vmbo-leerlingen uit de regio op deze manier alsnog contact leggen met beroepsbeoefenaren in de regio. De Doe Dag op 20 en 21 april gaat zoveel als mogelijk door.

Bij Zuid Friesland On Stage kunnen jonge leerlingen kennis maken met het lokale bedrijfsleven om op die manier een goede beroepskeuze te kunnen maken. Ondertussen hebben zich ruim honderd beroepsbeoefenaren aangemeld.

Er worden nog beroepsbeoefenaars gezocht die ook hun medewerking willen verlenen. Zij maken online een match met leerlingen. Met hen wordt afgesproken wanneer zij tijdens de Doe Dagen op 20 en 21 april langskomen om kennis te maken met het bedrijf en het beroep.

De leerlingen zijn via school momenteel bezig om zich voor te bereiden op de contacten met de beroepsbeoefenaren. Daarnaast krijgen ze begin maart een training van Werktijd Uitzendburo, die ook de werving van de beroepsbeoefenaren verzorgt.

Zuid Friesland On Stage is een samenwerking van de vmbo-scholen in de gemeenten: De Fryske Marren, Heerenveen, Weststellingwerf en met de gemeenten zelf.

Zie ook www.zuidfrieslandonstage.nl/aanmelden.