Meisjesselectie gymnastiekvereniging Pegasus Lemmer wint touwtjespringwedstrijd DFM

REGIO De meisjesselectie van gymnastiekvereniging Pegasus Lemmer is winnaar geworden van de touwtjespringwedstrijd van Sportbedrijf De Fryske Marren, Sociaal Werk De Kear en OER Onderwijs. Zij hebben daarmee een zwemfeest gewonnen bij Swimfun in Joure.

De tweede prijs, een buitenspeelpakket inclusief leskaarten, is gewonnen door basisschool Twa yn Ien uit Echtenerbrug. De derde prijs, een pakket met tafeltennissetjes, is voor obs De Tweespan uit Lemmer. De vierde prijs, een pakket met springtouwen, is gewonnen door obs De Meerpaal uit Lemmer.

De bedoeling van het evenement was om tal van kinderen en jongeren aan het touwtjespringen te krijgen. Ook daagde organisatie met hun gezamenlijke activiteit alle scholen en verenigingen in de gemeente DFM uit om te gaan oefenen met touwtjespringen en vervolgens een filmpje van hun trucjes te maken.

,,De activiteit heeft laten zien dat De Fryske Marren een actieve gemeente is. Veel jonge en oudere kinderen en zelfs volwassenen zijn met het springtouw aan de slag gegaan”, aldus de organisatie.