Politie pakt drie mannen uit Almere op na achtervolging over de A6 en door Joure

JOURE Na een achtervolging over de A6 en door Joure heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen uit Almere aangehouden. Daarbij zijn ook een helikopter en politiehond ingezet. Hieronder een verslag van de politie zelf.

Op dinsdag 1 december 2020, omstreeks 23.50 uur, reed er een voertuig de gemeente De Fryske Marren binnen. Bij controle van het kenteken bleek dat het voertuig gesignaleerd stond als gestolen. 

In samenwerking met de collega's van Politie Sneek e.o. gaven wij het voertuig een volgteken op de rijksweg A6 om vervolgens het voertuig en de inzittenden te controleren op een daarvoor geschikte plaats. 

Kennelijk had de bestuurder van dit voertuig hele andere plannen en schoot abrupt over het witte puntstuk de afrit van Joure op. Hierop hebben wij de achtervolging ingezet.  

Na een korte achtervolging zette de bestuurder zijn voertuig stil op de Eeltsjebaes te Joure. De bijrijder, een 37 jarige inwoner uit Almere, kon gelijk aangehouden worden. De bestuurder zette het op een lopen en kon in eerste instantie ontkomen. 

Uit onderzoek ter plaatse bleek dat achterin het achtergelaten voertuig ook nog een gestolen motorfiets stond. 

Met veel collega's, een hond en een helicopter is vervolgens de wijk uitgeplozen. Na circa een uur werd de bestuurder aangetroffen in een achtertuin aan de Ulekamp te Joure. Hij had zich hier verschanst om uit handen van de politie te blijven. Deze man, een 32 jarige inwoner van Almere, is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex te Leeuwarden. 

Ook een vermoedelijke kompaan van dit tweetal, een 18 jarige inwoner van Almere, is door ons aangehouden voor dit onderzoek.