Zaag je eigen kerstboom in het Kuinderbos

KUINDERBOS - Iedereen die dat wil, kan zaterdag 12 december zijn eigen kerstboom zagen bij Staatsbosbeheer in het Kuinderbos. Tussen 9.00 en 15.00 uur staan de boswachters klaar.

Een kerstboom tot 2 meter kost 8 euro, grotere bomen hebben afwijkende prijzen. De voorraad bestaat dit jaar uit meer dan 1000 bomen. Bezoekers mogen zelf in het bos een boom uitzoeken en hem daarna zelf omzagen of desgewenst met kluit uitspitten. Indien nodig, kan de boswachter daarbij helpen.

Boswachter Harco Bergman legt uit: ,,Soms worden kerstbomen in de Belgische Ardennen al in oktober gezaagd om te voorkomen dat ze in de sneeuw geoogst moeten worden. Echt vers zijn deze bomen dan niet meer te noemen. Doordat mensen bij Staatsbosbeheer een eigen kerstboom mogen zagen, weten ze zeker dat hij vers is en zal dit enorm schelen bij ‘naalduitval’ van de kerstboom."

Aanmelden verplicht

Anders dan andere jaren, is er dit jaar geen kampvuur met trekzakmuziek en worden er geen warme chocolademelk en broodjes worst verkocht. Dit vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Om de drukte te beperken, worden er maximaal 50 mensen tegelijk in het veld toegelaten. Er zullen looproutes worden aangelegd. Loopafstanden zullen mogelijk ook iets groter zijn dan voorgaande jaren. Bezoekers wordt verzocht hun eigen gereedschap mee te nemen. 

Aanmelden is verplicht en dat kan op www.staatsbosbeheer.nl/kuinderbos. De betaling wordt dan ook geregeld. De boswachter benadrukt om maximaal met twee personen per auto te komen, hierop wordt gecontroleerd en auto's waarin meer mensen zitten, worden teruggestuurd.