Video en foto's | Erna Steneker en Jesper Zoetendal beloven elkaar eeuwige vriendschap

SINT NICOLAASGA De vrienden Erna Steneker uit Sint Nicolaasga en Jesper Zoetendal uit Scharsterbrug zijn vrijdag in het ‘huwelijk’ getreden.

Erna vierde afgelopen week haar achttiende verjaardag en nam afscheid van de SINNE, een school voor speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs in Sneek. Zij wilde bij het afscheid van haar school met haar schoolvriend Jesper trouwen. Beiden hebben het syndroom van down.

De wens van Erna kwam uit in het bijzijn van klasgenoten en familie. In de gymzaal van de school gaven zij elkaar gekleed in trouwkledij het ja-woord. Daarbij beloofden zij elkaar om voor altijd elkaars beste vriend te blijven. Hun ja-woord bekrachtigden zij met een handtekening op een kaart. Ook deden ze bij elkaar een vriendschapsarmbandje om. 

Juf Lieske

Als trouwambtenaar trad juf Lieske op. Die was speciaal uitgekozen als 'trouwambtenaar van de vriendschap', omdat Erna en  Jesper beiden fan zijn van het dweilorkest De Putkapel uit Sneek, waar juf Lieske deel vanuit maakt.

Na de huwelijksceremonie werd het ‘bruidspaar’ verrast met een rit in een roze limousine richting het ouderlijk huis van Erna in Sint Nicolaasga. Daar stonden meer familieleden op hen te wachten.