Zwembad Ny Sudersé en Reddingsbrigade Lemmer vinden oplossing voor gezamenlijk gebruik water met doelgroepenzwemmen

LEMMER Ny Sudersé en de Reddingsbrigade Lemmer hebben vrijdagochtend een oplossing gevonden voor het samen gebruik maken van het zwembad op de woensdagavond met het doelgroepenzwemmen.

Dat laat Jinke Doef namens zwembad Ny Sudersé weten aan de redactie van de Zuid-Friesland. Besloten is dat het doelgroepenzwemmen om 19.15 uur in plaats van om 19.00 uur begint. Zo wordt de maatregel van maximaal dertig personen tegelijkertijd in het water omzeild doordat beide niet tegelijkertijd in het water liggen.

Daarnaast geeft de Reddingsbrigade Lemmer vanaf komende week weer regulier les op de woensdag- en vrijdagavond. 

De Reddingsbrigade Lemmer stuurde haar leden deze week een e-mail en plaatste een bericht op haar website en Facebookpagina dat de lessen deze week niet doorgingen omdat er maximaal dertig personen in het water aanwezig konden zijn, omdat om 19.00 uur ook de mensen van het doelgroepenzwemmen het water ingingen. 

Hoewel de reddingsbrigade louter kinderen in het water heeft en dat aantal tot 18 jaar onbeperkt mag zijn, konden de 37 kinderen niet meer tegelijkertijd het water in doordat er ook volwassen in het water zouden zijn. Daardoor mochten er nog maar maximaal dertig personen in het water zijn.

Een eerdere oplossing om vijftien leden van de Reddingsbrigade Lemmer en vijftien van het doelgroepenzwemmen in het water toe te staan bleek niet werkbaar. Overleg hierover tussen de reddingsbrigade en Ny Sudersé leidde eerder tot niets.

Doef: ,,Nu is er dus alsnog een oplossing gevonden. Daar zijn zowel wij, als de Reddingsbrigade Lemmer zeer blij mee."

(Tekst Jitze Hooghiemstra)