Jinke Doef, zwembad Ny Sudersé: 'Verhaal Reddingsbrigade Lemmer zit anders in elkaar'

LEMMER Dat de Reddingsbrigade Lemmer deze week geen les geeft in Ny Sudersé zit volgens eigenaresse Jinke Doef van het zwembad in Lemmer anders in elkaar dan de reddingsbrigade zelf heeft gecommuniceerd aan haar achterban.

Volgens Doef, die sinds januari van dit jaar samen met haar man Martin de nieuwe exploitant is van Ny Sudersé, is er al de hele week overleg met de Reddingsbrigade Lemmer.

,,We hebben van alles geprobeerd, maar kwamen er onderling niet uit. De gemeente De Fryske Marren, bij wie wij hebben aangeklopt om te bemiddelen, stelde net als wij voor om naar rato evenveel leden van de reddingsbrigade  als van het doelgroepenzwemmen binnen te laten op woensdagavond. Dat wilde reddingsbrigade niet. Daarnaast heeft de reddingsbrigade buiten ons om zelf besloten om op vrijdagavond dan ook geen les te geven, terwijle r dan wel voldoende ruimte beschikbaar is.”

E-mail

De Reddingsbrigade Lemmer op haar beurt stuurde de leden een e-mail en plaatste een bericht op haar website en Facebookpagina dat het zwembad niet voldoende badwater beschikbaar stelde aan de reddingsbrigade om alle jonge leden te laten zwemmen, waardoor de lessen deze week, zo meldt de reddingsbriagde zelf, geen doorgang konden vinden. 

Het bericht van de reddingsbrigade klopt niet volgens Doef. ,,Net als iedereen heeft ook Ny Sudersé te maken met de coronamaatregelen. Wij mogen maximaal dertig volwassen personen binnenlaten. Op woensdagavond geeft de Reddingsbrigade Lemmer als huurder al jaren les in Ny Sudersé. Alleen is er dan ook doelgroepenzwemmen. Dat zijn betalende klanten die voor ons ook belangrijk zijn. Als er alleen kinderen binnen zouden komen bij de reddingsbrigade was er niets aan de hand. Dan geldt geen maximumaantal. Maar zodra er een volwassene het water inspringt van in dit geval het doelgroepenzwemmen geldt dat er maximaal dertig personen in het water mogen zijn.”

Vrijdag om tafel

Doef: ,,Wij voelden ons door de Reddingsbrigade Lemmer steeds verder in de hoek gedrukt. We gaan vrijdag aan het begin van de avond nog eenmaal met hen om tafel. Als we er niet uitkomen, dan willen we graag dat andere partijen aanschuiven om te helpen. Wij willen namelijk voor iedereen het pand openhouden.”

Reactie Reddingsbrigade Lemmer

Erwin krijger, voorzitter van de Reddingsbrigade Lemmer, laat weten er vrijdag graag te willen uitkomen met Ny Sudersé.

,,Op woensdagavond hebben wij 37 kinderen die les volgen. Bij wat Ny Sudersé voorstelde zouden dat er vijftien kunnen zijn. Dat is voor ons niet werkbaar. Om duidelijkheid richting onze leden te creëren hebben we gezegd dat we dan deze hele week geen les geven en tijd hebben om een oplossing te zoeken met Ny Sudersé. Want hen in een hoek drukken is zeker niet onze bedoeling. We hopen er met hen uit te komen en volgende week weer les te kunnen geven op woensdag- en vrijdagavond."

(Tekst Jitze Hooghiemstra)