Ingezonden | 'Zwembad Ny Sudersé zet Reddingsbrigade Lemmer in de kou'

LEMMER Alexander Huisman stuurde een ingezonden brief naar aanleiding van het besluit van de Reddingsbrigade Lemmer om afgelopen woensdagavond geen les te geven.

Het besluit is volgens de reddingsbrigade genomen omdat zwemad Ny Sudersé niet voldoende badwater beschikbaar zou hebben gesteld om alle jonge leden te kunnen laten zwemmen. ,,Hierdoor kunnen alle lessen deze week helaas geen doorgang”, schrijft de Reddingsbrigade Lemmer op Facebook.

Hieronder de tekst van Huisman.

Elke woensdagavond breng ik mijn zoon naar de Reddingsbrigade in Lemmer. Op dinsdag is hij altijd al blij dat het bijna woensdag is en hij weer mag zwemmen. 

Helaas werden wij dinsdag plotsklaps geïnformeerd dat het zwemmen niet door kon gaan, omdat de directie van het zwembad andere prioriteiten heeft. 

Op dezelfde avond zwemmen zeven doelgroep klanten in het zwembad en die hebben voorrang op 150 jonge kinderen. 

Ik vind het onbegrijpelijk dat meer dan 150 kinderen niet kunnen zwemmen en er blijkbaar geen andere oplossing is te vinden met de directie dan alle lessen stop te zetten. 

Dat is wat mij betreft een onjuist besluit van de directie en doet geen recht aan het plezier wat de kinderen hebben tijdens de lessen. Ik heb veel waardering voor de vrijwilligers die elke week de lessen verzorgen. 

Juist in deze tijd zou waardering  en mee werking van de directie van het zwembad op zijn plaats zijn. Ik zou de directie dan ook willen oproepen hun besluit te herzien en de Reddingsbrigade in Lemmer zoals het hoort, met open armen te ontvangen. 

De Reddingsbrigade hoort op woensdagavond  thuis in het zwembad. Ik hoop dan ook dat ik snel tegen mijn zoon kan zeggen dat hij weer kan zwemmen op woensdag.