Lezen met je baby en activiteiten voor kinderen in de bieb

In de laatste week van oktober is er van alles te doen in de bibliotheken in de Fryske Marren, uiteraard daarbij rekening houdend met de maatregelen van het RIVM.

 

Dinsdag 27 oktober om 10.00 uur kunnen ouders in de bibliotheek in Lemmer komen lezen met hun baby. Tijdens deze inloopochtend kunnen ouders met baby’s en peuters kennismaken met BoekStart en is er voor de kleintjes volop ruimte om te spelen en te ontdekken. Dit alles onder het genot van een kopje koffie. De BoekStart inloopochtend is gratis, je hoeft je alleen even aan te melden via www.bmf.nl/bs-lemmer

Woensdag 28 oktober om 15.00 uur is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar een Kapla bouwchallenge in de bibliotheek in Joure. Laat je inspireren door voorbeelden van Romeinse arena's, tempels, bruggen, aquaducten en thermen en ga dan zelf aan de slag. Met stalen zenuwen en veel samenwerking staat er aan het einde van de activiteit een compleet Romeins dorp in de bibliotheek. Meedoen is gratis, maar er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen. Meld je daarom snel aan via www.bmf.nl/kapla-joure

Tenslotte komt Hinke Strien van het Muziekbeestje langs in alle drie de bibliotheken. Kinderen van 3 tot 8 jaar kunnen dan meedoen aan Spelen met Boek&Muziek. Vrijdag 30 oktober om 15.00 uur is ze in Balk, zaterdag 31 oktober om 11.00 uur in Lemmer en om 13.00 uur in Joure.

Deze keer gaat Hinke voorlezen uit ‘Kikkert en de fallende stjer’ en samen met de kinderen muziek maken en dansen. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen aan deze vrolijke activiteit. Kaartjes zijn vooraf te koop in de bibliotheek of online via de website: www.bmf.nl/mb Leden van de bibliotheek betalen 2 euro voor een kaartje, voor niet-leden kost het 4 euro.