Ingezonden | Bewoners Oosterzee voelen zich overvallen door sluiting Superrr-winke

OOSTERZEE De Superrr-winkel van Oosterzee sluit zaterdag 17 oktober de deuren. Bewoners zeggen zich overvallen te voelen en stuurden een ingezonden brief. Hieronder de tekst.

Dat de winkel dichtgaat kregen wij vorige week zeer plotseling te horen, anderhalve week voor de betreffende dag.

Er zijn volgens Support en Co., onderdeel van zorggroep Alliade, te hoge investeringen nodig om de problemen van de te hoge temperaturen in de winkel op te lossen. ,,De omzetten en kosten van onze winkel zijn zodanig dat, bij een dergelijke hoge investering geen rendabele exploitatie mogelijk is.”

Het overvalt alle betrokkenen en het hele dorp dat dit al binnen twee weken staat te gebeuren.
Van de beheerders van de winkel hoorde ik dat zij vorige week dinsdag uitgenodigd werden voor een gesprek door Alliade, Heerenveen. 

Daar kregen zij (toen pas) als een donderslag bij heldere hemel te horen dat onze (enige) supermarkt de week daarop op zaterdag 17 oktober al gesloten wordt. Alliade zou voor een persbericht zorgen, maar dat verscheen alleen op Facebook.

Het verbaast ons dat we er verder niets over in de media gehoord/gelezen hebben. Wat kunnen wij op zo’n korte termijn doen om deze strop voor ons dorp te keren?

(Tekst Sibbele en Geartsje Witteveen, inwoners van Oosterzee en vaste klanten van de Superrr)