Meimeringen | Horecastress

Lief vindt het leuk om ‘s avonds ergens een drankje te gaan drinken. Lekker buiten toen het weer dat nog toeliet. Of lekker binnen waar het wat aangenamer is of als het keihard regent. Gewoon even lekker eruit in eigen dorp. Of in een ander dorp, maar ons eigen omgeving is toch wel favoriet.

Ik vind dat ook erg leuk, maar ik weet ook dat we niet de grootste spenders zijn. Hij drinkt helemaal geen alcohol, ik alleen bij hoogtijdagen en voor een paar koppen thee of een alcoholvrije cocktail of alcoholvrij biertje betaal je natuurlijk niet de hoofdprijs. Daar kan de horeca zeg maar niet van bestaan.

Dus toen de horeca nog open was en het ons een leuk idee leek om toch iets te gaan drinken, werd de discussie of dat nu voor hen lonend was in deze situatie. Of we überhaupt naar binnen mochten. Met 30 of 40 man moet je tenslotte wel keuzes maken. Maar we wisten het ook niet goed. Stel dat er weinig mensen op het idee waren gekomen om iets te gaan drinken of eten. Moet je dan bellen of dat het geval is? Of is dat heel erg stom?

We besloten dat zij meer hebben aan mensen die een maaltijd nuttigen en daarbij een fles wijn of twee soldaat maken. Dat uit eten gaan doen wij ook wel en dan kun je met een gerust hart naar binnen lopen (de laatste tijd eerst te reserveren), maar zomaar voor een paar drankjes durf je dan bijna die drempel niet meer over.

Inmiddels heeft de waan van de dag ons ingehaald en mag die arme horeca weer helemaal niks. Er valt niks meer te drinken. Noch binnen, noch buiten. Of dat een goede zet is weet ik niet. Ja, de cijfers lopen schrikbarend op. En ja, toen ik vandaag in een gespecialiseerd ziekenhuis was dat echt niet zomaar haar deuren sluit, werd me tijdens de controle gezegd dat ik geluk had. Dat dit over een paar weken vast anders is.

Ook de dermatoloog in een streekziekenhuis hier zei me dat ze nog nooit zoveel melanomen had voorbij zien komen die al veel eerder behandeld hadden moeten worden. Dus ja, er moet iets gebeuren. Maar of de horeca dan echt dicht moet, het is allemaal slecht raden. Voor eten afhalen, dat de meesten nu weer doen, komen wij dan wel weer in aanmerking. Daarmee duperen we niemand. Dus dat gaan we dan nu maar weer doen.

Meisje (www.meisjelemmer.blogspot.com)