Meimeringen | Waar blijven al die woningen?

Plannen, plannen en nog eens plannen als het gaat om het bouwen van huizen. Maar ook veel woningzoekenden in Lemmer. Mensen die een huurhuis zoeken en daar tussen de 4 en 6 jaar voor op een wachtlijst moeten staan. Die ondertussen in alles wonen wat er maar te bewonen valt. Van caravans tot vakantiehuisjes en van een kamer tot een antikraakwoning.

Een antikraakwoning die wel dezelfde huur moet opbrengen als dat je normaal zou huren. Wat vreemd is. Lyaemer Wonen doet erg haar best en bouwt her en der nieuw. Maar breekt ook weer af zodat er soms ook weer minder woningen voor terug komen. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met het woningbouwcontingent: de hoeveelheid woningen die gebouwd mag worden.

In de koopsector is een huis al weg voordat het goed en wel ergens aangekondigd heeft gestaan. Een woning 1 op 1 bezichtigen is er vaak al niet meer bij: er wordt een soort open huis gehouden. En daarbij gaat het dan niet om een woning van 100.000 euro, maar ook van een aantal tonnen. Wat me verbaast is dat een aantal nieuwbouwplannen die al veel langer op de plank liggen, zo lang blijven liggen.

Aan de Polle zou toch een heel nieuw plan verrijzen? Op de site van het desbetreffende bedrijf geen prijzen of een datum waarop een eventuele bouw gaat beginnen. Ook op de pagina´s van de makelaars is niets te vinden. Dus wat gaat daar gebeuren en wanneer? Op het B.K. Plein idem dito. Daar zou toch ook van alles verrijzen? Als ik het goed heb zijn er nu 3 appartementen van de 6 verkocht. De duurdere van een dikke 6 ton staan als de informatie correct is, nog steeds te koop. En een goedkopere van 4 ton. Zou ik 4 of 6 ton hebben dan zou ik daar ongetwijfeld willen wonen. Maar die heb ik niet.

En hoewel ik al mijn hele leven werk, zie ik die bedragen ook niet zo heel snel op mijn bankrekening verschijnen. (Of de bank ertoe bereid zijn om mij dat te overhandigen). Dat zal voor veel meer mensen in ons dorp gelden. Waar blijven dan ook de woningen die wel betaalbaar zijn voor de normale man zonder dat je direct in een bouwval vervalt of te wel een geheel uitgewoonde woning? Een buurt met Tiny huizen misschien ergens om de ergste nood te lenigen? Lijkt me een strak plan.

Meisje (www.meisjelemmer.blogspot.com)