Recensie | Veilig weer naar school met Fiep

JOURE – Bij het naar school gaan van de jongsten bestaat er bij opvoeders niet alleen de angst voor corona. Ook het loslaten van het kind bij het naar en van school gaan kost opvoeders hoofdbrekens. Kinderen zijn immers kwetsbaar en moeten nog veel leren over het verkeer.

Om ouders én kinderen te helpen aan een stuk veiligheid en zekerheid heeft Veilig Verkeer materialen in de handel gebracht, die eraan meewerken dat zich bij kinderen verkeersgevoel ontwikkelt. Verkeersopvoeding van huis uit.

Samen met Fiep Amsterdam bv zijn er nu twee spellen uitgebracht: ‘Fieps hop ‘n – stop verkeersspel’ en ‘Fieps verkeersdomino’. 

‘Fieps hop ’n stop verkeersspel’. Rubinstein Publishing. ISBN 978 9047 6277 60.

De kleurrijke spelmaterialen zijn ontleend aan het oeuvre van Fiep Westendorp (1916 – 2004), de tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, en Otje.

Beide spellen kunnen met 2 of meer personen gespeeld worden vanaf 3 jaar. Het doel is om via een straat als eerste twee pionnen in de finishvakken te krijgen. Er zijn echter hindernissen, die ervoor kunnen zorgen dat de speler terug moet naar de start, een beurt moet overslaan, of tijdelijk moet stoppen. Kortom spanning genoeg!

‘Fieps verkeersdomino’. Rubinstein Publishing. ISBN 978 9047 6278 38. 

De regels van het (verkeers)dominospel zullen bij velen al bekend zijn. Spelers leggen om de beurt stenen met hetzelfde aantal punten en dezelfde plaatjes tegen elkaar. Degene die het eerst al zijn stenen kwijt is wint een ronde. Wie na 4 rondes het minste aantal strafpunten heeft, wint het verkeersspel.

Leuke spellen om de herfst en winter verkeersvriendelijk door te komen!

Koos Schulte