Sloeproeiseizoen gestart voor roeiers L8

LEMMER - Het sloeproeiseizoen is zaterdag voor de L8 van start gegaan in Zwartsluis met de Zwarte Water race.

Lees hieronder een door de vereniging ingestuurd verslag.

Bij aankomst bleek er een stevige zuidwester wind te staan, al met al een goede eerste testcase voor de nieuw aangeschafte Zeeg sloep van de roeiers van de L8. Er werd gestart in groepen van 5 sloepen met tussenpozen van 20 minuten, dit alles om zo een goede spreiding in het veld te krijgen.

Bij de start werd rechtsaf geslagen vanuit Zwartsluis richting Genemuiden. Hier was het gelijk vol in de wind. Toch werden de eerste 4 kilometers in een gemiddelde van 9,2 km/h afgelegd. Hierna werd er gekeerd en werd er weer via Zwartsluis richting Hasselt geroeid. Met de wind in de rug, werden zelfs snelheden boven de 11 km/h gehaald.

Voor het tweede keerpunt werd de eerste sloep van een eerdere startgroep al ingehaald. Echter bij het tweede keerpunt was een klein obstakel in de vorm van een vrachtschip. Hierdoor moest de L8 iets uitwijken, en naar het later zou blijken, enkele kostbare seconden verloren gingen. Vervolgens werd met een gemiddelde van net boven de 10 km/h teruggeroeid naar de finish in Zwartsluis.

Uiteindelijk heeft de eerste wedstrijd met de nieuwe Zeeg sloep een 2e plek in de eerste klasse opgeleverd op 136 seconden van de nummer 1, de Wetter Fretter uit Grou, in een tijd van 1:20:39. In het totaalklassement is de 4e plaats geclaimd. Een mooi begin van een nu al bijzonder roeiseizoen.