Piet Zantman uit Lemmer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

LEMMER Piet Zantman (61) uit Lemmer is zondag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding door burgemeester Veenstra van De Fryske Marren overhandigd tijdens de bijeenkomst ter ere van het 12,5-jarig bestaan van de Stichting Oud Lemmer. De vriend en metgezel van Piet Zandman speldde het lintje op.

Zantman is sinds 1979 actief bij de Reddingsbrigade in Lemmer, waar hij diverse functies bekleedde. Tot op heden verricht hij allerlei hand- en spandiensten.

Vanaf 2005 is de heer Zantman betrokken bij de Stichting Dorpsbehoud Lemsterland als (mede)oprichter en bestuurslid (tot 2015). Tot op heden is hij hier actief als vrijwilliger.

Daarnaast is Zantman sinds 2007 betrokken bij de stichting Oud Lemmer als (mede)oprichter en is hij de huidige voorzitter. Ook introduceerde hij onder andere het jaarlijks driedaagse evenement Nazomeren in Lemmer.

Verder was hij in 2014 adviseur bij de Protestantse Gemeente in Lemmer en is Zantman vanaf 2016 tot op heden vrijwilliger bij de Stichting negen levens van Cath.

Tot slot was hij betrokken bij de lokale triatlonvereniging en was hij lid van de klankbordgroep Hart van Lemmer.