Cadeau Stichting Oud Lemmer aan Lemmer blijft nog even in de verpakking zitten

LEMMER - Stichting Oud Lemmer was vrijdagmiddag van plan om een cadeau te onthullen voor Lemmer. Maar dit gaat niet door omdat de stichting geen vergunning voor het cadeau heeft aangevraagd.

,,Wethouder De Jong van gemeente De Fryske Marren heeft woensdagavond het bestuur van Stichting Oud Lemmer bericht dat de onthulling niet door kan gaan”, zegt Piet Zantman namens het bestuur van Stichting Oud Lemmer.

,,In samenwerking met de gemeente zijn er veel (voorbereidings)werkzaamheden, verricht. De stichting betreurt deze gang van zaken, maar legt zich nu bij het besluit van wethouder neer hoewel de argumenten van wethouder De Jong door de stichting niet worden gedeeld en herkend.”

De stichting schenkt Lemmer het cadeau in verband met het 12,5-jarig jubileum van Stichting Oud Lemmer. Het cadeau is een bank in de vorm van de achtersteven van een Fiskerman aak die bij de Lemster sluis neergezet zou worden. ,,Het is onderdeel van de herinrichting van het sluisterrein in relatie met de Stationsweg en Plattedijk."

Volgens een woordvoerder van de gemeente zou het bankje komen te staan voor een rijksmonument: ,,Dan ben je vergunningplichtig. De stichting heeft eerder een bankje geplaatst, maar dat staat in een grote ruimte waar het weg viel en bij het straatmeubilair hoort. Dat is bij de plek van dit nieuwe bankje, niet het geval.”

Stichting Oud Lemmer onderzoekt wanneer het cadeau alsnog geschonken kan worden.