Gratis suppen, kanoën en zeilen voor kinderen bij Optimist on Tour in Delfstrahuizen

DELFSTRAHUIZEN - De Optimist on Tour meert van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 augustus aan bij het Tsjûkemar in Delfstrahuizen. Drie dagen lang kunnen kinderen gratis watersporten.

Optimist on Tour Delfstrahuizen is een initiatief van de Club van Aanjagers van de Tsjûkemar en het Watersportverbond. Lokale basisschoolkinderen van groep 5, 6, 7 en 8 hebben eerder in de klas de les ‘De Wereld van Water’ gekregen. Deze kinderen gaan 27 en 28 augustus naar het Tsjûkemar om de theorie in praktijk te brengen. Daar krijgen zij van instructeurs les in zeilen, suppen en kanoën.

Na schooltijd vanaf 15.30 uur en zaterdag vanaf 10:00 uur kunnen alle kinderen komen zeilen, suppen of kanoën. Kinderen kunnen zich inschrijven voor Optimist on Tour via de website optimistontour.nl. Aanmelden kan ook op locatie.

Sjoerdtje de Visser van de Club van Aanjagers: ,,Wij zijn ontzettend blij dat Optimist on Tour weer aanmeert aan het Tsjûkemar. Alle scholen om het meer heen komen langs en leren op deze manier over water en watersporten.”

Over Optimist on Tour

Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond en is een rondreizend watersportevenement met zeilboten (optimisten), surfplanken, sups en kano’s om kinderen de verschillende watersporten te laten uitproberen. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 90.000 kinderen via Optimist on Tour kennisgemaakt met de watersport.