Jeugd Kunst Dagen een groot succes in Lemmer

Lemmer Een succesvolle eerste editie van de Jeugd Kunst Dagen, georganiseerd voor jongeren in De Fryske Marren.

Door middel van kunst & cultuur alles loslaten van de afgelopen maanden en reflecterend terugkijken op een absurde wereld waar alles tot stilstand komt.

Ruim dertig jongeren zijn aan de slag gegaan met vier verschillende workshops. De workshops zijn begeleid door professionele docenten in StreetArt, Streetdance, Slagwerk en theater. Jongeren hebben eerst twee dagen alles beleefd. Daarna volgde het keuze moment, een kunstvorm waar ze het meest enthousiast van werden en nog meer van wilden leren. De laatste dag gaf invulling voor de voorbereiding van de cross-over en eindvoorstelling. Johannes Terpstra van It Toanhûs vult aan: “Met deze creatieve boost willen we jongeren weerbaar maken en klaarstomen voor het nieuwe schooljaar”.

Naast de culturele opkikker aan jongeren, leverde de Jeugd Kunst Dagen ook nieuwe verbindingen op. Het project is een eerste samenwerking voor Sociaal Werk De Kear, CVK It Toanhûs en Stichting Oud Lemmer. De combinatie maakte dat er behalve op cultuur vlak ook veel ontstond op sociaal vlak. “Tijdens het project zagen we vriendschappen ontstaan tussen kinderen, die elkaar voor de Jeugd Kunst Dagen nog niet kenden. Maar ook kinderen die nieuwe talenten ontdekten”, aldus Lonneke Post, buurtwerker bij De Kear.

De organisatie en vrijwilligers kijken trots terug op drie mooie dagen.