Goed voorbereid met de auto op vakantie

Aangeboden door: inshared.nl

Iedere zomer reizen duizenden Nederlanders over de landsgrens met een zonnig oord als bestemming. Hebben jullie ook een vakantie op de planning staan waar jullie met de auto naar toe rijden? Wij geven je een 5 tips waardoor jij voorbereid op vakantie gaat.

Van het controleren van je autoverzekering tot aan vermaak voor onderweg, je leest de tips hieronder!

1. Vertrek op een rustige dag

Het is vakantie, je kijkt uit naar de zon en dan ineens is er file. Er is niets dat de sfeer in de auto meer kan verpesten dan een kilometerslange file. Het klinkt vanzelfsprekend, maar we willen de tip toch meegeven, vertrek op een rustige dag. Zo voorkom je dat je lang moet stilstaan in de brandende zon.  Houd voor vertrek goed in de gaten welke dagen er topdrukte wordt verwacht en pas hier als het even kan je reis op aan. De week ná zwarte zaterdag is het meestal al een stuk rustiger.

2. Gebruik de airco met beleid

Wanneer je in de auto onderweg bent en het is buiten erg warm, dan is het verleidelijk om de airco in de auto nog wat kouder te zetten. Toch is dit niet altijd een goed idee, je loopt namelijk het risico dat je verkouden wordt door deze koude luchtstromen. De perfecte temperatuur in de auto is tussen de 20 en 23 graden en niet meer dan 5 graden kouder dan buiten.

3. Verzorg vermaak voor onderweg

Tijdens een lange autoreis heb je natuurlijk geen zin in gejengel en gezeur vanaf de achterbank. Ook zelf heb je onderweg wel een vorm van vermaak nodig. Zorg daarom voor genoeg vermaak in de auto. Denk hierbij aan audioboeken, de juiste muziek en maak het af met zo nu en dan een potje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Een leuke autorit gegarandeerd!

4. Laad de auto niet te vol

Wanneer je een lange autorit voor de boeg hebt, is ook comfort niet geheel onbelangrijk. Laadt daarom de auto niet te vol in. Vaak kom je er op vakantie achter dat je toch lang niet zoveel spullen nodig hebt als dat je thuis dacht. Toch iets vergeten? Op de vakantiebestemming is het meestal ook gewoon te koop. Hiernaast scheelt het ook nog in de brandstof wanneer jij de auto niet te vol laad.

5. Controleer je autoverzekering

Ga je met de auto op vakantie, dan is er ook nog het risico dat er onderweg iets gebeurt. Een ongeval of pech zit namelijk in een klein hoekje. Het is daarom verstandig om thuis voor vertrek nog even je autoverzekering te controleren. Ben jij dit vergeten? Dan kun je bij InShared ook gemakkelijk een autoverzekering online afsluiten.

6. Kies voor Pechhulp binnen Europa

Reizen jullie met de auto binnen Europa? Met de aanvullende verzekering Pechhulp Europa komt er direct hulp naar je toe bij pech onderweg. En niet alleen bij een kapotte auto of lekke band, maar ook als je bijvoorbeeld jouw sleutels kwijt bent. Pechhulp is onderdeel van je autoverzekering. Met een autoverzekering van InShared weet je zeker dat je goed verzekerd bent tegen een lage prijs.