Extra hulp voor brugwachter Blokjesbrug in Lemmer in verband met drukte

LEMMER – Het is druk in Lemmer. Voor de Blokjesbrug in het centrum van het dorp staan geregeld veel mensen te wachten. Vanwege deze drukte en om de veiligheid te garanderen, krijgt brugwachter Piet Bijlsma tijdelijk hulp van Berend Scholten. Ook omdat er onlangs een kind onder de slagbomen doorkroop en tijdens het neerlaten van de brug over de brug liep.

,,Vorige week is er inderdaad een voorval bij de brug geweest, waarbij een kind aan de aandacht van een ouder ontschoot. Gelukkig is dit allemaal goed afgelopen. Vanwege de drukte momenteel in Lemmer, biedt Berend inderdaad tijdelijk even wat extra hulp aan onze brugwachter. Dit gaat hij de komende week nog doen. Vorig jaar - toen hij nog in dienst bij ons was - ging dit ook naar tevredenheid. Berend is een soort toezichthouder en havenmeester bij de blokjesburg”, laat een woordvoerder van de gemeente De Fryske Marren weten.

Om ervoor te zorgen dat mensen wel afstand blijven houden, is er ‘1,5 meter’ aangebracht op het wegdek en is met pijlen een richting aangegeven om over de brug te lopen.