Aanvullende maatregelen in drukke centra in de Fryske Marren

In drukke toeristische plaatsen in de gemeente De Fryske Marren worden deze week extra maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te beperken.

In de vakantieperiode blijkt het op een aantal plekken vooral lastig om afstand te houden. Door extra voorlichting aan bezoekers en een aantal maatregelen in de openbare ruimte wordt geprobeerd de drukte in goede banen te leiden. „Zo houden we al onze dorpen gezellig en veilig.”

Extra voorlichting aan bezoekers

De gemeente merkt dat bezoekers van de centra van de toeristische kernen zich minder goed aan de regels houden. Daarom zet de gemeente de belangrijkste regels op posters en flyers en verspreiden die in plaatsen waar het te druk is. Ook worden er borden geplaatst waarop met name het afstand houden wordt benadrukt. De posters, flyers en borden zijn tweetalig, Duits en Nederlands. Op de website van de gemeente is de poster te vinden.

Verkeersmaatregelen

Behalve de extra voorlichting, zal de gemeenten op plekken waar afstand houden moeilijk gaat aanvullende maatregelen nemen. Zo wordt de looprichting op (het smalle deel van) de Langestreek en Oudesluis in Lemmer éénrichtingsverkeer. In de passage tussen de Nieuwedijk en Tramweg worden door middel van obstakels twee looprichtingen aangebracht.