Echtpaar Knobbe-De Vries uit Lemmer zestig jaar getrouwd

LEMMER Het echtpaar Knobbe-De Vries uit Lemmer was maandag zestig jaar getrouwd. Uit handen van burgemeester Veenstra van de gemeente De Fryske Marren ontvingen zij een bos bloemen en een ingelijste kopie van hun trouwakte.

In 1960 trouwde het echtpaar in Sneek. Jaren voeren zij op een vrachtschip van de vader van de heer Knobbe. Na enkele jaren kochten zij hun eigen schip. Die kreeg als naam Frisica.

Toen de kinderen de leeftijd kregen om naar school te gaan werd regelmatig met het schip aangemeerd in de haven van Lemmer.

De vracht bestond voornamelijk uit zand en grind die vanuit Limburg en Duitsland naar Groningen en Friesland werd vervoerd.

Nadat de pensioengerechtigde leeftijd om de hoek kwam kijken werd het schip met weemoed verruild voor een woning aan de wal. ,,Maar met het water voor de deur en een boot in de thuishaven blijft het varensleven gelukkig toch nog heel dichtbij.”

Samen zijn de heer en mevrouw Knobbe erg dankbaar dat ze nog kunnen genieten van elkaar, hun kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en hun hobby’s.