Boeren blokkeren distributiecentra Poiesz in Sneek en Aldi in Drachten

Friese boeren waren gisteravond opnieuw aan het demonstreren tegen het landbouwbeleid van minister Schouten. Vanuit verschillende plaatsen in Friesland zijn boeren met hun trekkers naar het distributiecentra van Poiesz in Sneek en Aldi in Drachten getrokken.

De demonstrerende boeren verzameldden zich rond half negen voor het panden van de supermarktketens. In Sneek verzamelden de boeren zich rond half negen voor het pand van supermarktketen Poiesz. Trekkers stonden geparkeerd voor de ingang en de laadperrons. De demonstratie voor het hoofdkantoor was na een kleine twee uur afgelopen. ,,De demonstratie is ordelijk verlopen", reageerde directeur Piet Smit van Poiesz in de LC. ,,We wisten dat een actie op stapel stond. Alles was daardoor op tijd binnen. De boeren hebben hun statement kunnen maken. We respecteren het recht op demonstratie."

Eerlijke prijs

De boeren willen dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor hun producten. Ook demonstreren ze tegen het veevoerbeleid van minister Schouten. De plannen van de minister om het toevoegen van eiwit aan het voer te verbieden, gaan volgens hen ten koste van de gezondheid van de dieren.

Afgelopen weekend stonden de landbouwvoertuigen ook bij het distributiecentrum van Lidl en zuivelfabriek A-ware in Heerenveen. Ook blokkeerden boeren enkele uren de snelwegen rond Heerenveen. Het verkeer werd in beide richtingen stilgelegd.