Kunstgras kopen: een uitstekend alternatief voor echt gras!

Aangeboden door: kunstgrasdirect.nl

Steeds meer mensen gaan over op de aanleg van kunstgras in hun tuin. Dat is niet voor niets, want dit soort gras biedt vele voordelen. Met de hete zomers van de afgelopen jaren hebben we goed kunnen zien hoe erg het gras daaronder te lijden heeft gehad. Met kunstgras is dit probleem verleden tijd, want deze grassoort blijft altijd optimaal in vorm!

Kunstgras kopen: ideaal bij intensief gebruik grasveld

Voor sportbeoefening en intensief gebruik van een speelveld of welk grasveld dan ook is kunstgras de ideale oplossing. Het is namelijk erg sterk en kan wel tegen een stootje. Je zult in tegenstelling tot een gewoon grasveld geen kale plekken gaan zien als gevolg van allerhande activiteiten die steeds opnieuw plaatsvinden op de grasmat. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw grasveld ook mooi blijft onder bijvoorbeeld intensieve sportbeoefening of veelvuldig gebruik.

Een mooie tuin onder alle weersomstandigheden

In de verschillende jaargetijden blijft kunstgras er altijd mooi uitzien en geeft het hele jaar door een verzorgde aanblik. Ook in het zomerseizoen heb je zodoende steeds een mooi groene tuin. Bij langdurig warme periodes in de zomer hoef je met een veld van kunstmatig gras niet langer bezorgd te zijn over hoe jouw tuin de droogte en hitte zal doorstaan. Na de keuze van kunstgras kopen heb je voortaan niet meer te maken met een uitgedroogde en dorre grasmat, die lange tijd nadien er nog steeds niet goed uitziet. Daarnaast blijft een goede afwatering gegarandeerd, want bij regenval zakt het water ook goed weg en blijft niet op de mat staan.

Een onderhoudsvrije en toch groene tuin

Als je niet zo’n groene vingers hebt of niet veel tijd aan het onderhoud van jouw tuin kwijt wilt zijn, is het de moeite waard om de aanschaf van kunstgras eens in overweging te nemen. Want je hebt er geen omkijken meer naar. Wekelijkse maaibeurten zijn niet meer aan de orde en het dagelijks besproeien of bewateren van de tuin is ook niet meer nodig. Ook is het gedaan met de ergernis dat er weer onkruid door het gras heen groeit. Verder hoef je je voortaan met kunstgras niet meer druk te maken over het jaarlijks extra verzorgen van het gras door het te verticuteren of te bemesten. Het komt er dus op neer dat je met kunstgras een onderhoudsvrije, maar toch mooi en natuurlijk uitziende, groene tuin kunt realiseren.

Is kunstgras kopen wel duurzaam?

Bij het nemen van een beslissing over de aanleg van de tuin dringt zich vaak de vraag op of kunstgras wel duurzaam genoeg is. Bij velen heerst de opvatting dat kunstgras slecht zou zijn voor het milieu. Dit is evenwel een misvatting. Een mat van kunstgras gaat zeker 15 tot 25 jaar mee. Bovendien worden steeds meer soorten van dit gras zó geproduceerd dat ze 100% recyclebaar zijn. Er komt verder geen sproeiwerk meer aan te pas om de grasmat goed te kunnen onderhouden en het waterverbruik kan worden teruggedrongen. Het gebruik van kunstmest of natuurlijke meststoffen is ook overbodig geworden, dus geen belasting meer voor de bodem, het grondwater of het stikstofgehalte. Kunstgras is natuurlijk een goed alternatief voor echt gras!