Staatsbosbeheer houdt onder leiding van boswachter Harco Bergman vijfde editie van vlindertelling in het Kuinderbos

KUINRE Staatsbosbeheer houdt op zondag 26 juli vanaf 13.00 uur onder leiding van boswachter Harco Bergman voor de vijfde keer een vlindertelling in het Kuinderbos. Die dag vindt ook de landelijke tuinvlindertelling van De Vlinderstichting plaats.

Op de vlinderteldag wordt er in kleine groepjes geteld, waarbij de anderhalvemeterregel gewaarborgd kan worden. In totaal zijn er verspreid over het Kuinderbos dertig telroutes.

Deelnemers krijgen een vlinderzoekkaart die zij mogen mag houden, zodat er thuis verder gespeurd kan worden. De telresultaten zelf worden meteen bekend gemaakt. Iedereen die meetelt krijgt de uitslag via de mail toegestuurd.

Boswachter Bergman doet veel om het Kuinderbos voor vlinders aantrekkelijk te maken en te houden. Zoals bosrandenbeheer, gefaseerd maaien, maaien en afvoeren en de begrazing afstemmen op vlinders.

Dat heeft zijn uitwerking, want het Kuinderbos is inmiddels vele vlindersoorten rijk. Tijdens de vlindertelling in 2019 werden met ongeveer negentig vrijwilligers 2344 vlinders van 23 verschillende soorten geteld.

Aanmelden kan via forms.gle/qj4CgtgTLbyh8yRH8. Na aanmelding volgt een e-mail met meer informatie omtrent de telling.