Bibliotheken Joure, Lemmer en Balk houden grote boekenverkoop

REGIO De bibliotheken in Joure, Lemmer en Balk houden vanaf maandag 6 juli er een grote boekenverkoop.

De boeken zijn te koop voor een euro per stuk. Kinderboeken kosten vijftig cent. Een volle tas boeken kost vijf euro.

Vanaf 6 juli gaat de bibliotheek in Joure ook weer langer open. Sinds de landelijke heropening van de bibliotheken zijn de twaalf vestigingen van Bibliotheken Mar en Fean beperkt geopend, voornamelijk ’s middags. Daar komt vanaf 6 juli voor de grotere vestigingen, waaronder Joure, verandering in.

Rixt Heegsma, sinds 1 juni directeur-bestuurder van Bibliotheken Mar en Fean, is tevreden met de manier waarop de coronarichtlijnen worden opgevolgd.

,,We zijn blij dat we onze klanten al een aantal weken weer mogen verwelkomen. Met de huidige maatregelen lukt het ons prima om voor zowel de klanten als de medewerkers een prettige en veilige omgeving te creëren. Daarom is het nu tijd om in een aantal vestigingen de openingstijden en dienstverlening te verruimen.”

Zomeropeningstijden

Daarvoor grijpt de bibliotheek de tijdelijke zomeropeningstijden aan. ,,We willen mensen laten weten dat we graag weer voor ze klaar staan. Kom dan ook vooral langs in de bibliotheek.”

Voor de bibliotheek in Joure betekent dit dat de deuren geopend op maandag op zijn van 14.00 tot 17.30 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Ook enkele faciliteiten worden weer beperkt opengesteld. De publiekscomputers zijn nog niet te gebruiken, maar wel kunnen bezoekers gebruik maken van aangewezen werkplekken.