Ron Stienstra en Hidde Oebeles winnaars STAR Awards Friese Poort Sneek

SNEEK - De studenten Ron Stienstra uit IJlst en Hidde Oebeles uit Lemmer zijn op ROC Friese Poort winnaar geworden van de STAR Awards 2020.

Dat werd gistermiddag bekend gemaakt in de studio van ROC Friese Poort in Drachten. De STAR Awards is de jaarlijkse verkiezing van ROC Friese Poort voor uitblinkende studenten, docenten en stagebedrijven. ROC Friese Poort organiseert normaal gesproken de STAR Awards in een afgeladen schouwburg, dit jaar is gekozen voor een online, 1,5 meter show. De afgelopen weken kon er gestemd worden op alle finalisten en deze uitslag bepaalde samen met het juryoordeel de winnaar.

Ron Stienstra uit IJlst en Hidde Oebeles uit Lemmer, wonnen in de categorie Uitstekend Project. De studenten Werktuigbouwkunde niveau 4 wonnen met hun project Buispaalklem. Ron en Hidde hebben een machine ontwikkeld die de taken van drie personen overneemt en daarbij de werkomstandigheden verlicht en veiligheid van werknemers verbeterd. Eerder werd het project door ROC Friese Poort en een beoordelaar uit het bedrijfsleven beoordeeld met vier maal een tien

Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen, een BPV-bedrijf van de opleiding Horeca in Sneek, won in de categorie Beste stagebedrijf/begeleider van het jaar. Meesterkok Marco Poldervaart staat aan het roer bij Restaurant ’t Havenmantsje. Het restaurant blinkt uit in de wijze en kwaliteit van begeleiding, de betrokkenheid met de studenten, de aansluiting van de stage op de opleiding en de passie en het enthousiasme voor het bedrijf, het vakmanschap en de opleiding(en).

De STAR Awards is een jaarlijks terugkerende samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen. Studenten van Podium- en Evenemententechniek regelen alles voor het licht en geluid en de studenten van Audiovisuele Producties fungeren als productieleiders van de show. Dit jaar was Karin Tienstra, studente Mediaredactiemedewerker de side-kick van Pip Pellens en zij interviewde alle finalisten in de green room. Sabrii Texeira, rapper en studente beveiliging van vestiging Emmeloord gaf een optreden.