Fruit voor onder werktijd met de Werkfruitbox

LEMMER - Menno Bakker uit Lemmer is sinds een paar weken gestart met de Werkfruitbox. Hij biedt ‘werkfruit’ aan aan de MKB-sector in Lemmer en omstreken. ,,Ik heb acht jaar gewerkt bij een aardappelen-, groente- en fruitgroothandel in Amsterdam, daarna werkte ik bijna twaalf jaar als teamleider bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle, maar twee schoolgaande en sportende kinderen, en een lichtelijke eigenwijsheid, hebben me doen besluiten om voor mezelf te beginnen.”

Het voordeel van ‘werkfruit’ noemt Bakker de vijf g’s: gezond, gemak, geld, gebaar en genieten. ,,Er is bewust gekozen voor drie verschillende houten kratten met een inhoud van 15, 25 of 35 stuks fruit in vijf soorten. Dit zijn de meest gangbare en meest gegeten fruitsoorten: appel, banaan, peer, sinaasappel en kiwi.”

In overleg zijn andere aantallen mogelijk en in de wintermaanden is zijn er in de box ook mandarijnen en minneola’s te vinden. In de zomer is er zomerfruit: aardbeien, bessen, perziken, nectarines, meloen, ananas, bramen, frambozen enzovoort. ,,Druiven, snacktomaatjes en -komkommers kunnen we ook leveren en ook kunnen smoothies en vruchtensappen worden besteld.”

Lokaal ondernemen

Bakker is voorstander van lokaal ondernemen; al zijn benodigdheden zijn door Lemster ondernemers geleverd. ,,Enerzijds om de belasting op milieu en natuur te verminderen en anderzijds omdat juist deze bedrijven bijvoorbeeld de Sinterklaasintocht in Lemmer en het Lemster Dickens festijn mogelijk maken."

De nieuwste box die Bakker levert, is de Thuiswerkbox. ,,Deze is ideaal voor mensen die nu hard vanuit huis bezig zijn, bevat veel vitamine en ook voor de rest van het gezin is deze box een heerlijke gezonde snack. De Thuiswerkbox is, net als onze andere boxen, te bestellen voor particulieren en zakelijke klanten.”

Meer informatie via Menno Bakker: 0624107561 of via de website: www.werkfruitbox.nl.