Basisscholier interviewt zijn karatelaar Albert Roelevink voor een lesopdracht: 'Plezier in de sport staat voorop'

REGIO Karateleraar Albert Roelevink werd door een van zijn leerlingen, een basisscholier, geïnterviewd door een schoolopdracht. De moeder van de jongen stuurde de tekst toe. Hieronder het interview:

Hallo sensei, stel u even voor:

Ik ben Albert Roelevink uit Joure van zelfverdediging-friesland.nl.

Ik was 10 jaar toen ik met een vriendinnetje een proefles judo meedeed. Sindsdien heb ik verschillende vechtsporten beoefend.

Ik vond het heerlijk, lekker stoeien met elkaar. Achteraf ben ik hierdoor erg gegroeid, ik was erg onzeker. Maar door de vechtsport werd ik fysiek en mentaal zeer sterk waardoor ik een stuk stabieler sta in de maatschappij. Daarna ben ik leraar in 5 takken van deze vechtsport geworden.

Hoe lang doet u dit werk al?

Ruim 25 jaar. Ongeveer 1 jaar geleden ben ik vanuit de stichting Zelfverdediging Friesland begonnen met het geven van oosterse vechtkunsten. En verzorg ik het zelfverdedigingsprogramma Kids Street Defense. Ik doe dit in Joure en Lemmer op maandag , dinsdag en woensdag. .

Wat is er voor ouderen?

Kobudo, karate en yawara jutsu. Dit is wekelijks in Joure en Lemmer. Opgeven kan via zelfverdedigingfriesland@gmail.com.
           
Wat moeten ze dan meenemen?

Gewoon trainingsbroek en een T-shirt. Blote voeten en geen sieraden vanwege het blesseren van de tegenstander.

Wat kunnen ze verwachten?  

Gevarieerde lessen, elke keer wat anders, fysiek en mentaal sterker worden en onder andere plezier in de sport beleven.

Wat is er voor de jongeren?

Vanaf 8 jaar is er karate en vanaf 10 jaar kobudo. Kobudo is eigenlijk gewapende karate. En Kids street defense. Dit wordt voornamelijk op school gegeven. Of als cursus in groepen vanaf 8 kinderen. Dit mogen ouders ook zelf combineren. En dan opgeven via de website of bij de cursus.

Wat kunnen zij leren?

Haha, net zoveel als de ouderen en ik leren.  Heel veel zelfvertrouwen. Misschien komen er nog een paar nieuwe leraren bij. 

Wilt u verder nog wat vertellen?

Nou, kom lekker lessen en geniet van een prachtige sport, die gewelddadig lijkt maar niet is. Geweldig is voor lichaam en geest.