Rijnslootpontje gaat 21e seizoen varen

LEMMER - De pontjes komen vanaf 20 mei in de vaart. Zo ook het pontje in de Brekkenpolder. Dit betekent dat dit pontje weer gaat varen vanaf donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag, maar ook vrijdag 22 mei en het weekend.

Dit alles met de maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM. Dat houdt in dat passagiers altijd 1,5 meter afstand moeten houden. Vele vrijwilligers die de pont bemannen, vallen onder de kwetsbare groep en zij gaan ervan uit dat iedereen zich aan de richtlijnen en aanwijzingen van de schipper houdt en vooral rekening houdt met de schipper.

Op de pont mogen maximaal twee personen of één gezin, dit om de veiligheid van de schipper te kunnen waarborgen. Er kan alleen met contant gepast geld betaald worden. Dit gebeurt met een klomp aan een touwtje. Er is geen wisselgeld aanwezig. Er kan niet met pin of contactloos met QR-code betaald worden.

Er wordt verwacht dat de passagiers met schone handen op de pont komen en dat zij hier zelf de verantwoordelijkheid voor dragen.

De vaartijden zijn: mei en juni alleen de weekenden van 10.00 tot 18.00 uur, juli en augustus alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur en in september alleen de weekenden van 10.00 tot 18.00 uur. Tweede Pinksterdag vaart het pontje ook.