Gemeente DFM: ‘Thuis blijven en afstand houden blijft de richtlijn’

REGIO De gemeente De Fryske Marren stuurde een bericht toe omtrent maatregelen rondom het coronavirus. ,,Thuis blijven en afstand houden blijft de richtlijn.”

Hieronder het artikel

Het was mooi weer het afgelopen weekend en ook de voorspellingen voor het komende Paasweekend zijn goed. Daarom willen we de oproep van het kabinet en de veiligheidsregio Fryslân blijven benadrukken, want ook nu geldt: blijf zoveel mogelijk thuis en als je wel op pad bent: houd afstand.

Door het mooie weer merken we in een aantal dorpen ook ongerustheid over de mogelijke toestroom van bezoekers. Friesland zit niet ‘op slot’, maar het dringende advies in Nederland is wel om niet op reis te gaan. Dit blijven we ook benadrukken. Een ommetje maken in je eigen omgeving is prima - zoals een autorit, wandeling of een fiets/vaartocht - maar houd afstand van elkaar.

En vermijd grote groepen: de regel is om met maximaal drie personen bij elkaar te staan. Dat geldt ook op het water. Politie en toezichthouders blijven hier ook op toezien.

‘We blijven toezicht houden’

Ook afgelopen weekend is in verschillende dorpen, op recreatieparken en op het water gepatrouilleerd. Tot nu toe is er geen reden tot ongerustheid; zowel inwoners als bezoekers houden zich goed aan de veiligheidsrichtlijnen.

Dat is ook nodig om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Daarom blijven we hier ook de komende dagen op toezien.

Geen grote bezoekersstroom

Gezien de duidelijke richtlijnen, verwachten politie en gemeente niet dat er een grote bezoekersstroom op gang komt.

Mensen met een eigen huisje of chalet op een recreatiepark, mogen hier naar toe. Ook hier gelden de veiligheidsrichtlijnen. Toiletgebouwen op campings, op recreatieparken en in de havens zijn om die reden gesloten.

De Friese bruggen en sluizen blijven de winterdienstregeling hanteren. Ook de wandel- en fietspontjes in de meeste gemeenten blijven voorlopig uit de vaart.

Op die manier kunnen we de richtlijn van 1,5 meter afstand houden, blijven waarborgen.

Zie ook de projectpagina van de gemeente De Fryske Marren