Milieuterreinen Lemmer en Joure eerder open, openingstijd balk ongewijzigd

LEMMER/JOURE/BALK De milieuterreinen in Lemmer en Joure gaan eerder open. De gemeente De Fryske Marren zegt dat besluit te hebben genomen omdat het vanwege de huidige tijd erg druk blijft op de milieuterreinen.

De milieuterreinen gaan met ingang van donderdag 9 april om 10.00 uur open. De sluitingstijd blijft 16.00 uur. De maatregel in duurt in elk geval tot en met dinsdag 28 april. De openingstijden van de milieustraat in Balk blijven ongewijzigd. Daarnaast kunnen inwoners van Balk en omgeving ook terecht in Lemmer.

Met het besluit zegt DFM de veiligheid van inwoners en bezoekers beter te willen waarborgen. ,,De containers thuis zijn nu eerder vol en mensen moeten hun afval, waar nodig, op verantwoorde wijze kunnen wegbrengen. Door eerder open te gaan spreiden we het bezoek en spelen we in op de tijdelijke situatie.”

Volgens DFM zijn er vooral ’s middags wachtrijen. ,,We verwachten met de aangepaste openingstijden het bezoek beter te spreiden.”

Per keer mogen vanwege de maatregelen rondom corona maximaal vijf auto’s de milieustraat op in Joure en Lemmer en maximaal drie auto’s in Balk. Er mogen maximaal twee personen in een auto zitten, waarbij kinderen verplicht in de auto moeten blijven. Ook wordt gevraagd om thuis alvast zoveel mogelijk afval te scheiden om de doorstroming op de milieustraten te bevorderen.