Foto's | Ynte Kuindersma steekt honderden zorgmedewerkers hart onder de riem met boeket tulpen

JOURE Ynte Kuindersma uit Joure heeft woensdag 440 bossen tulpen bezorgd bij zorginstanties in Joure om hen een hart onder de riem te steken in deze tijd.

In totaal haalde Kuindersma ’s ochtends samen met zijn dochter 500 bossen tulpen op bij een kennis in het Noord-Hollandse Slootdorp die tulpen kweekt. ,,Zij was tot tranen toe geroerd vanwege de actie”, zegt Kuindersma, die geheel belangeloos de zorgmedewerkers voorzag van het mooie gebaar.

De tulpen zijn bezorgd bij: KWS Ús Hof (onderdeel van Vegelin State), De Flecke, het Thuiszorgteam Joure, het wijkcentrum in De Werf en bij Vegelin State.

De bloemen zelf werden door zorgmedewerkers in ontvangst genomen bij de deur. Dat deed hen zichtbaar goed en werd zeer gewaardeerd met woorden als: ,,Superattent”, ,,enorm lief” en ,,bijvoorbeeld ,,dit wordt zeer gewaardeerd.”

Kuindersma: ,,Het is voor iedereen een zeer vervelende tijd. Zeker voor de helden die dagelijks bezig zijn met de verzorging van de kwetsbare ouderen en zieken in onze samenleving. Zij werken hard en veel om de bewoners en mensen thuis te steunen daar waar ze kunnen. We hopen hiermee een klein steentje bij te dragen in deze moeilijke periode.”

Geen boeket ontvangen?

Wie geen bos tulpen heeft gekregen en in de zorg werkt in Joure kan woensdag en donderdag zolang de voorraad strekt een boeket tulpen afhalen bij het kantoor van Ynte Kuindersma aan het Douwe Egbertsplein 1 in Joure.

De boeketten kunnen uit een emmer worden gepakt die in de hal staat. ,,Even zwaaien naar de receptie is voldoende.”