Concurrenten naderen de koppositie bij Schaakclub Lemmer

LEMMER - De concurrenten van de koploper Leon van den Elshout van Schaakclub Lemmer hebben afgelopen donderdag goede zaken gedaan.

De voorsprong van de koploper is geslonken doordat Jan Holtrop remise maakte tegen Dick van Kolfschoten. In een gedrongen stelling knabbelde Jan toch een half puntje af van de in vorm zijnde Dick van Kolfschoten.

Nico Nuyen won zijn partij tegen Maarten Breimer. Maarten speelde met wit 1. b3, de zogenoemde Larssen-Nimzovich-aanval, maar moest het onderspit delven omdat Nico de damevleugel van wit aan gort sloeg.

Leon van den Elshout speelde remise tegen René Bakker. In een spannende Franse opening speelde René nu niet bepaald de Franse slag, maar verdedigde zich goed en kreeg zelf het loperpaar. Leon bood remise aan en dit werd geaccepteerd.

Thomas Thijsseling verloor helaas de strijd tegen Dick de Jong. Dick brak het centrum open en forceerde zo de winst. Adri van den Elshout deed hetzelfde bij Christien Ferreira. Adri schoof vakkundig de d en e pion vooruit en de stelling van Christien bezweek hieronder.

De verrassing van de avond was de eerste winstpartij van Nel Biegel tegen Frans van de Feen. Frans liet zich pardoes mat zetten op h2. En zo glunderde Nel van haar eerste overwinning.

Verslag Leon van den Elshout