Hans Poepjes op titelkoers bij Damclub Lemmer

LEMMER - In de onderlinge competitie van Damclub Lemmer stond de damkraker tussen koploper Hans Poepjes en de als derde geplaatste Joop Beetsma op de rol.

Het werd een fascinerend gevecht omdat beide spelers direct de aanval zochten over beide flanken. In het late middenspel kreeg Joop positioneel de overhand, maar overspeelde vervolgens zijn hand door een riskante opsluiting van de rechterflank van zijn opponent.

Hans wist zich echter uit deze houdgreep te bevrijden, waarna de rollen waren omgedraaid met voor Hans winnend voordeel en een forse stap op weg naar de titel.

Willem Akkerman leverde een uitstekende prestatie door Bouke van der Werff te bedwingen. Door zoveel mogelijk af te ruilen wist hij het spel te versimpelen en Bouke van het lijf te houden, die met het uitgedunde materiaal in het eindspel onvoldoende munitie had voor een slotoffensief.

Iepie Poepjes en Feike Muurling gingen er beiden eens goed voor zitten en hadden grootse plannen. Met mooi verzorgd positiespel draaiden ze wat om elkaar heen en eindige hun zwanenzang zonder noemenswaardige schade in een stijlvolle remise.

Het Lemster damkwartet kreeg voor een bondswedstrijd de koplopers uit Gerkesklooster op bezoek. Hoewel het maandagavond plaatsvond, leek het meer op 'woensdag gehaktdag' en werden de Lemsters met 1-7 ingemaakt. Zwaantje van der Werff zorgde voor het enige Lemster lichtpunt.

Verslag Joop Beetsma