Reddingsbrigade Lemmer massaal in actie bij avondmarathon in Emmeloord

LEMMER De Reddingsbrigade Lemmer heeft zaterdag met drie teams meegedaan aan de avondmarathon in Emmeloord. Van de drie teams was één samengesteld in combinatie met de Reddingsbrigade Weststellingwerf.

Het team Lemmer 1 eindigde op de zevende plaats en het team Lemmer 2 eindigde samen met het combinatieteam van Lemmer en Wolvega op een achtste plaats.

„Met 35 deelnemers van onze Reddingsbrigade kunnen wij terugzien op een gezellig en geslaagd evenement.”

Hieronder een door de Reddingsbrigade Lemmer zelf aangeleverd verslag.

De zwemmarathon duurde van 18.00 tot 24.00 uur en was als samenwerking georganiseerd door Reddingsbrigade Noptunus en Reddingsbrigade Lemmer. De avond begon met een half uur sprinten, oftewel 50 meter om en om sprinten in teamverband. Aansluitend moest men 10 minuten zwemmen en in deze 10 minuten was het de bedoeling zoveel mogelijk meters af leggen.

Tussendoor stond er per team ook een tuigredding op het programma. Hierbij gaat een zwemmer met een tuigje om te water. Na 25 meter zwemmen wordt deze lijn met zwemmer binnengehaald door een teamgenoot en de volgende zwemmer pakt het tuigje over van de eerste zwemmer en zwemt dan 25 meter. Bij het onderdeel duozwemmen, gingen twee zwemmers samen in twee samengeknoopte rescuetubes en werd in tien minuten zoveel mogelijk meters gezwommen.

Als eindspel was er het ploegleidersspel Beach flags/Stoelendans. Aan de overkant lagen minder matjes met een stokje erop dan het aantal deelnemers. De ploegleider moest snel naar de overkant zwemmen dan een stokje pakken. Wanneer de ploegleider geen stokje had, dan lag deze uit het spel.

Na zes uur zwemmen werden het aantal gezwommen meters bij elkaar opgeteld. Op de eerste plaats eindigden de Lifeguards van Ameland met 23.525 meter.

De tweede plaats was voor de Reddingsbrigade uit Naarden net 23.100 meter. De Reddingsbrigade Deventer werd met 22.525 meter derde.