Damclub Lemmer vindt waterloo in kletsnat Urk

LEMMER - Gehavend, maar met gemotiveerde invallers, togen de Lemster dammers voor een midweekse bondswedstrijd in de Friese Hoofdklasse naar Urk.

De voortekenen waren evenals de weergoden de Lemsters niet goed gezind. Het weer was weer bar slecht, en ook boven de damborden pakten zich donkere wolken samen.

Aan de eerste borden wisten Hans en Iepie Poepjes elk nog een punt te scoren, maar daarna bezweken de Lemsters volledig onder de Urker aanvalskracht en werden met 10-2 onder de voet gelopen.

In de onderlinge competitie consolideerde Hans Poepjes zijn koppositie door een fraaie zege op Zwaantje van der Werff, die na alle successen van de afgelopen weken weer even terug is op aarde.

Peter Achterstraat verstevigde zijn tweede plaats ten koste van Iepie Poepjes en voert de druk verder op op koploper Hans Poepjes. De race om het kampioenschap is zeker nog niet beslist.

Andries de Ruiter verraste Jaap Oosterdijk in de opening met een mooie damcombinatie en wist dit voordeel tot de eindstreep te behouden, alwaar 2 punten beloning op hem lagen te wachten.

Gabe Heijboer smaakte het zoet der overwinning ook weer eens, na een spannende strijd tegen Jelle Jellesma. Het slotstuk was een knappe remise van Marjan Rutgers tegen Willem Akkerman.

Verslag Joop Beetsma