Welk laminaat kun je het beste kopen?

Aangeboden door: Bebo Parket

Ben je op zoek naar een vloer dat wel wat kan hebben voor een scherpe prijs? Dan is laminaat misschien wel wat voor jou.

Laminaat is bestand tegen rennende kinderen en huisdieren, is geluiddempend en kan lang mee. Als je laminaat tegenover parket legt, is laminaat erg goedkoop. Daarnaast is het gemakkelijk zelf te leggen, waardoor je ook nog eens kosten bespaart. Voor welke ruimte is laminaat eigenlijk geschikt en waar moet je aan denken?

Laminaat voor in de keuken

Wil je laminaat kwijt in de keuken? Dan is het uiteraard belangrijk om je te bedenken dat er bestek kan vallen op het laminaat, maar ook borden. Daar moet het laminaat tegen kunnen. Je hebt verschillende gradaties in sterkte, dat aangegeven wordt door de mate van gebruik: matig tot intensief gebruik. Kies voor een keuken een laminaat dat geschikt is voor intensief gebruik. Ook eten kan op het laminaat vallen, net als drinken. Kan laminaat daar wel tegen? Zeker! Er bestaan laminaatvloeren die zo behandeld zijn dat ze waterbestendig zijn en dus beter tegen vuil en vocht kunnen. Uiteraard is het nog wel verstandig om gelijk een doekje te pakken als er gemorst is.

Laminaat voor in de slaapkamer

Loop je over laminaat, dan hoor je dat. Vandaar dat er mensen zijn die twijfelen over het feit of laminaat wel zo verstandig is in de slaapkamer. Je wil natuurlijk je kamergenoot niet storen in zijn of haar nachtrust als je later in bed komt, s’ nachts naar het toilet moet of als je vroeger moet opstaan. Heb je een goede ondervloer, dan zal er niemand wakker worden van jouw nachtelijke wandelingen. Daarnaast is ook laminaat voor op de slaapkamer uiteraard makkelijk in onderhoud en daarmee een hygiënische keuze. Het stof onder je bed is binnen no-time verwijderd.  Wel is laminaat wat kouder aan de voeten, maar daar zijn genoeg leuke kleedjes voor om nog meer warmte aan je slaapkamer te voegen.

Laminaat voor de woonkamer

Laminaat is zeer veelzijdig, onderhoudsvrij en gemakkelijk zelf te plaatsen. In een woonkamer moet je er wel voor zorgen dat je een ondervloer en een laminaat hebt dat sterk genoeg is voor intensief gebruik. Op een vloer in de woonkamer wordt namelijk veel gelopen, kinderen die op de grond spelen, honden of andere huisdieren die de kamer doorlopen en af en toe wordt er met meubels geschoven. Vaak is dat te zien op de verpakking, of vraag een specialist om hulp. Bijvoorbeeld Bebo Parket in Vriezenveen, de specialist in laminaatvloeren en parket.