Inez Timmer met Vijf Minuten Voor Aanvang in Lemmer

LEMMER – In de theaterzaal van De Hege Fonnen speelt Inez Timmer zaterdag 29 februari haar solomusical ‘Vijf minuten voor aanvang’. Timmer neemt veertig jaar ervaring op de planken mee.

Onrust achter de coulissen, lichte paniek in de kleedkamer. De artiesten worden omgeroepen, de licht- en geluidsmensen staan paraat. Er heerst een gespannen bedrijvigheid die het publiek ontgaat. Vijf minuten voor aanvang van de voorstelling is het vaak een georganiseerde chaos in het hoofd van een artiest. En dan is het tijd om te stralen. Altijd. Geen excuus.

In deze solomusical vertelt Inez het verhaal van een internationale musicalartieste, steeds weer aarden in een ander land en aanpassen aan een andere cultuur. Inez vertelt over het buitengewone leven achter de schermen en over bewonderd worden door duizenden mensen. Een verhaal over roem, glitter en glamour en je tegelijkertijd moederziel alleen kunnen voelen.

De Friese Inez Timmer is musicalactrice, theatermaakster en zangeres. Ze speelde in Duitsland, Oostenrijk en Nederland in meer dan dertig bekende musicals. In Straatsburg trad ze op met het Metropole orkest en met de musical ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ maakte ze in New York furore.

De Nederlandse Reisopera engageerde haar voor de musical ‘A Little Night Music’. Ze bevoer als artieste op cruiseschepen alle zeven wereldzeeën, maar sinds 2012 heeft ze zich toegelegd op het spelen van intieme theatervoorstellingen in Nederland.

Haar laatste voorstellingen kregen lovende recensies in de diverse media en zijn in het hele land te zien in grote en kleine theaters en op bijzondere locaties.

Ook bijzonder is de datum van 29 februari. Een ieder, die in dit schrikkeljaar op deze dag verjaart, heeft gratis toegang.

Zaterdag 29 februari in Theater De Hege Fonnen (Lemmer). Aanvang: 20.00 uur. Entree: €15,00 inclusief pauzedrankje.