Winterse taferelen bij jaarlijkse clubkampioenschappen Reddingsbrigade Lemmer

LEMMER De Reddingsbrigade Lemmer heeft vrijdag haar jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Het thema was ditmaal: ‘Winter’. In totaal kwamen 91 zwemmers in de leeftijd vanaf 5 jaar in actie.

De deelnemers zwommen in zeven leeftijdsgroepen. Zij kwamen tweemaal in actie. Het eerste onderdeel was het zwemmen van diverse zwemslagen. Bij de leeftijdscategorie 5 tot en met 10 jaar betrof dat de 25 meter schoolslag. Bij de leeftijdscategorie 11 tot en met 15 jaar de 25 meter schoolslag heen en 25 meter borstcrawl terug.

De leeftijdscategorie 16 tot en met 34 jaar moest viermaal 25 meter zwemmen. En voor de leeftijdscategorie 35 jaar en ouder betrof het 25 meter schoolslag heen en 25 meter borstcrawl terug.

Als tweede onderdeel werd het thema Winter erbij gehaald en moesten de deelnemers met een muts op en wanten aan zo snel mogelijk op de rug 25 meter zwemmen, aan de overkant de muts en wanten afdoen en dan zo snel mogelijk terugzwemmen.

Voor iedere leeftijdscategorie was er een eerste, tweede en derde prijs te winnen. Daarnaast kreeg elke deelnemer een ‘Winteroorkonde’.

Zaterdag 22 februari staat er weer een wedstrijd op het programma. Dat betreft een avondzwemmarathon in Emmeloord. Die wordt samen met de Reddingsbrigade Lemmer gehouden. Namens Lemmer doen er twee teams mee.