Stuivertje wisselen aan de kop van het klassement bij Schaakclub Lemmer

LEMMER - De 21ste ronde zorgt voor stuivertje wisselen aan de kop van het klassement. Leon van den Elshout won namelijk de partij tegen Nico Nuyen, die al vroeg in de wedstrijd gedrongen kwam te staan. Door een mooi stukoffer (Lxb5) en meerdere krachtige zetten moest Nico zijn koning omleggen.

Frans van der Feen en Dick de Jong wilden beiden vechten voor de winst. Helaas liet Frans een randpaard in de steek, met stukwinst voor Dick de Jong. Frans had kansen op de koningsvleugel, maar verplaatste de strijd naar de damevleugel. Dick de Jong wist echter zijn aanval op de koningsvleugel van wit in winst om te zetten.

De wedstrijd van Dick van Kolfschoten tegen Laurens Ringnalda leverde Dick de winst op. Dick kwam in het middenspel op b7 de zwarte stelling binnen en vanaf dat moment was de situatie hopeloos; Laurens moest opgeven.

Nel Biegel en Thomas Thijsseling waren snel klaar. Thomas won redelijk overtuigend, maar Nel wordt steeds beter en fanatieker. En ook zijn alle clubleden bereid om haar meer van het mooie schaakspel te leren.

De uitslagen:

L.A.v.d.Elshout - N.Nuyen 1 - 0

F.v.d.Feen - D.de Jong 0 - 1

D.v.Kolfschoten - L.Ringnalda 1 - 0

N.Biegel - Th.Thijsseling 0 - 1

Verslag Leon van den Elshout