Code Oranje bij Damclub Lemmer

LEMMER - De Bondswedstrijd tegen Gerkesklooster werd vanwege de zware stormbuien afgelast. Maar niet alleen buiten was het zwaar weer, ook binnen op de damborden ging het flink tekeer.

In de partij tegen Jelle Jellesma raasde Zwaantje van der Werff als een wervelwind over het bord en liet een ravage achter, waarna Jelle er direct de brui aan gaf. Ook Bouke van der Werff verraste Feike Muurling met een vernuftige dwangzet, om hem daarna met 'het zetje van Weiss' compleet van het dambord te blazen.

Jan Visser zorgde met een gedurfde aanval voor een frisse wind in het begin van zijn partij tegen Peter Achterstraat, maar wie wind zaait zal storm oogsten, en Jan kwam in de storm terecht, leed schijfverlies en verloor.

Willem Akkerman wist zich tegen Joop Beetsma tot het eindspel knap staande te houden, maar daarna was er geen houden meer aan en speelde Joop de pannen van het dak. Weer of geen weer, Jaap Oosterdijk speelt altijd onverstoorbaar zijn eigen solide spel, dit keer moest Marjan Rutgers er aan geloven. De enige remise werd gespeeld door Gabe Heijboer en Andries de Ruiter, die na een paar schermutselingen in rustig vaarwater belanden.

Al met al weer een topavond voor de Van der Werffjes, die alle elementen trotserend, voor de tweede keer achter elkaar er met de maximale score vandoor gingen.

Verslag Joop Beetsma