Alke Slump opent praktijk voor relatie- en gezinstherapie in Lemmer

LEMMER - Alke Slump heeft een praktijk voor relatie- en gezinstherapie geopend in Lemmer. Zij is gevestigd in het Gezondheidscentrum Lemsterpark aan de Houtsaachmole 9 in Lemmer.

Slump werkt voorlopig parttime vanuit de praktijk. Daarnaast is zij werkzaam bij de GGZ Friesland. 

In de praktijk van Slump kunnen mensen terecht voor psychosociale therapie, relatie- en gezinstherapie en het * verwerken van een trauma (EMDR).

Slump: ,,We zijn vanaf onze geboorte gericht op de ander. En vaak zijn we gewend om maar door te gaan en vergeten we te genieten van wat er is bereikt. Pas als het niet meer gaat of je voelt pijn, dan word je gedwongen om stil te staan en te onderzoeken wat er is.” 

Meestal is het volgens Slump wel duidelijk en lost iemand het zelf op. ,,Maar soms stuit je op oude pijn. Je deed wat je geleerd had. We willen onszelf en elkaar zo graag begrijpen. Ik wil met de mensen zoeken naar een nieuw verhaal, waarin weer ruimte wordt gevoeld zodat iemand weer verder kan.”

Slump werkt sinds 1986 in de geestelijke gezondheidszorg. Eerst als sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Sinds 2009 heeft zij zich gespecialiseerd als systeemtherapeut.

Voor meer informatie en het maken van een afspraak zie relatie-gezinstherapiepraktijk.nl