Jarno Pama en Ruben Deinum namens gymclub Pegasus Lemmer naar Noordoost-finale

LEMMER/JOURE De turners Jarno Pama en Ruben Deinum van Pegasus Lemmer hebben zich geplaatst voor de Noordoost-finale op 28 maart in Nijverdal. Dat deden zij zaterdag in Joure tijdens de enige plaatsingswedstrijd voor de regio noord.

Pama turnde in junior 2 niveau 8. Hij moest op sommige toestellen een element meer turnen dan vorig jaar. Ook is hij druk aan het oefenen met nieuwe, moeilijkere elementen. Bij voltige lukte het even niet met het flanken en ging hij even van het paard af. Jarno ging snel weer verder en de rest ging wel goed.

De overige toestellen turnde hij ook netjes, maar het verschil naar de top is nog net te groot. Op rek was hij heel goed bezig. Hij behaalde hier een E-score van 8.90 punten, wat hem een eerste plek op de rek opleverde. In het eindklassement werd Pama achtste met 60.80 punten.

Deinum deed mee in senior niveau 7. Hij turnde een goede wedstrijd met een mooie eindscore. Bij voltige ging het even mis en viel hij van het paard.

Op sprong haalde een E-score van 9.30 punten en werd daarmee vijfde. Op ringen werd hij derde en op brug tweede.

Ondanks een val bij het onderdeel rek werd hij daarop eveneens tweede. Het totale puntenaantal van 61.05 leverde hem een zevende plek in het eindklassement op.