Achterstraat na heroïsch gevecht bekerfinalist bij Damclub Lemmer

LEMMER - In de halve finales van het bekertoernooi bij Damclub Lemmer hadden Joop Beetsma en Marjan Rutgers, gebaseerd op regels en ranking, genoeg aan een remise voor een plaats in de finale, maar het liep even anders.

De halve finale tussen de rivalen Peter Achterstraat en Joop Beetsma werd een waar spektakelstuk. Peter had zijn opening goed voorbereid en nam Joop direct in de houdgreep met een hele hekstelling. Daarna ontspon zich een heroïsch gevecht doordat Joop zich met een schijfoffer bevrijdde en met de witte schijven massaal oprukte en het hele centrum veroverde, met genoeg compensatie voor remise.

Maar toen kwam die dekselse vijfenveertigste zet, te snel gezet, even niet goed opgelet, en huppekee 'weg remise, weg finale'! Tja soms zit het mee en soms zit het tegen, voor Peter zat het even mee en dus profiteerde hij optimaal met een terechte finaleplaats.

In de andere halve finale betoonden de ladies Zwaantje van der Werff en Marjan Rutgers zich ware 'cupfighters'. Na een lange en spannende strijd won Zwaantje en speelt dus nu ook de bekerfinale.

In de onderlinge competitie was Feike Muurling te sterk voor Jaap Oosterdijk. Iepie Poepjes had de handen vol aan Jan Visser maar was hem in het eindspel toch te slim af.

Ook Bouke van der Werff was goed op dreef tegen Gabe Heijboer. In de opening deelde Bouke al de eerste tik uit door schijfwinst, even later gevolgd door een 'uppercut' met dam, waarna Gabe uitgeteld in de touwen hing en zich gewonnen gaf. Jelle Jellesma en Andries de Ruiter deelden gebroederlijk de punten.

Verslag Joop Beetsma